Inspiratie - Natuurlijk! NFN

INSPIRATIE

Op deze website vind je het beste over naturisme

VRagen en antwoorden over naturisme

veelgestelde vragen over naturisme

We verzamelden veelgestelde vragen en geven de antwoorden. Voor de doorgewinterde naaktrecreant én voor de (onzekere) beginner. 

Met handig overzicht per provincie

Alles over naturistenvereningen

Heb je zin om lekker in je blootje te zwemmen of te genieten van de zon met gelijkgestemden om je heen? Dan is het goed om te weten dat er in Nederland bijna 60 naturistenverenigingen zijn waar genoten wordt van het naakte leven! 

Met 9 praktische tips voor naturisten

Naakt in eigen tuin

Wil jij ook thuis graag naakt in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om van de zon te genieten! 

Wie op internet zoekt naar naturistische films of reportages, stuit al snel op een genre blootvideo’s dat we liever niet willen zien. Maar tussen de brij zit heel af en toe een werkje dat wél de moeite waard is. 

afscheid nemen in je allermooiste kloffie

Naturist tot in de kist

Geen onderwerp waar je na een lange werkdag eens lekker induikt, maar wel belangrijk om er nu en dan bij stil te staan. De dood laat zich immers niet kisten. En is het dan zo ver, dan kun je maar beter vertrekken op de manier die bij jou past. Van top tot teen in je mooiste kloffie of juist helemaal onbedekt. Want ook dát kan.

Zo benut je je slurpslee het duurzaamst

zuinig naar de zon

De zomervakantie komt eraan! Misschien ben jij één van die  Nederlanders die plannen heeft om met de auto naar een naturistische vakantiebestemming te rijden. Maar na vliegschaamte, begint onder veel automobilisten ook autoschaamte de kop op te steken. Lastig, want het blijft en verdraaid handig vervoersmiddel en elektrisch rijden is nog niet voor iedereen haalbaar. We geven je 8 tips hoe je zo zuinig mogelijk rijdt.

Dit artikel komt uit het lentenummer van UIT! 2020

Wat als je partner niet bloot wil?

Het is een probleem dat veel naturisten kennen: jij wil graag in je blootje van je vrije tijd genieten, maar je partner niet. Staat dit dilemma tussen jullie in of laten jullie elkaar vrij? UIT! onderzoekt hoe je hier het best mee om kunt gaan. Is er een manier om toch samen op vakantie of naar het strand te kunnen?

10 tips om makkelijk over naturisme te praten!​

Zo praat je makkelijk over naturisme

Hoe makkelijk vertel jij dat je graag in je blootje bent? Aan iedereen die het horen wil of alleen als je er echt niet omheen kan? Met deze tips voel je je zekerder en durf je er misschien wél over te praten. En hoe meer mensen er open over vertellen, hoe normaler het wordt! We hebben tien tips om het praten over jouw keuze makkelijker te maken. 

10 feiten en weetjes die je nog niet wist over naaktzwemmen

Wist jij dit over (naakt) zwemmen?

In je blootje in het water, er is niks aangenamer dan dat, toch? Zo’n 57% van de mannen en 38% van de vrouwen boven de 18 jaar heeft weleens een duik in zijn of haar geboortekostuum gewaagd. Het is niet alleen enorm lekker om (in je blootje) te zwemmen, het is ook nog eens heel gezond!

Naaktzwemkalender

Activiteitenkalender

blotevoetenpaden

Locatievinder
BlootKompas!

Op zoek naar een unieke blootlocatie?

✓ 1800+ locaties ✓ 5000+ reviews  ✓ Onderdeel van NFN Open & Bloot

Menu