Inspiratie - Natuurlijk! NFN

Inspiratie

Hier vind je het beste over naaktrecreatie

Lichttips tegen de winterblues

Zes tips om energie te tanken in de winter

Op deze koude, korte dagen is de zon ver te zoeken en je goede humeur soms ook. Als je niet vooruit te branden bent, mateloze trek hebt en prikkelbaarder bent dan normaal, zou je last kunnen hebben van een flinke winterdip. De beste remedie: zoek het licht op! Natuurlijk! NFN geeft zes tips.

Groen op pad

volgende halte: Duitsland

Geen gedoe met parkeren, geen files, wél beenruimte. Met de internationale trein zoef je snel en comfortabel over de grens naar Duitsland, ons veelzijdige buurland vol kultur én Freikörperkultur. Reis met ons mee naar Duisburg, Frankfurt, Mainz en Berlijn.

Tips van UIT!

Voorkom verspilling

Bijna een tiende van het eten en drinken in Nederlandse huishoudens verdwijnt ongebruikt in de vuilnisbak.

Met ruim zeven miljard mensen op aarde is het belangrijk om zorgvuldig met grondstoffen en voedsel om te gaan. Daarom geven we vijf tips tegen voedselverspilling.

Naaktrecreatie in de winter

De winter te koud? Nee hoor!

Naaktrecreatie in het najaar en in de winter geen goed huwelijk? Toch wel! Uiteraard is een bezoek aan een van de vele sauna- en wellnesscentra populair onder naaktrecreanten. Maar wist je ook dat er verschillende locaties zijn die open blijven in de winter? Denk aan bed and breakfasts, huuraccommodaties en – voor de echte winterbikkels – ook campings. In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden die naaktrecreatie in de winter toch wel erg aantrekkelijk maken. 

Jubileumnummer Magazine UIT!

het ledenmagazine van NFN open & bloot

UIT!  is een magazine over naaktrecreatie: boordevol blote vakantiebestemmingen, campinginfo, reistips, wellness, interviews en achtergrondartikelen. Het verschijnt twee keer per jaar. Als NFN-lid ontvang je elke nieuwe editie van UIT!. Hebben? Word lid van NFN Open & Bloot.

Skinny dippen in de winter

dit artikel staat in het jubileumnummer van uit! 2021

Skinny dippen staat op bijna iedere bucketlist, maar in ijskoud water? Dat is echt next level. Er zijn mensen die bijna iedere ochtend de koude Noordzee bij Scheveningen trotseren. Bloot, uiteraard. Of het nou plus tien of min vijf graden is.

Naturist, nudist, naaktrecreant of naaktloper?

Trek jij bloot een hokje aan?

Naturist, nudist, naaktrecreant of zelfs naaktloper: wie graag met z’n billen bloot in de zon ligt, krijgt onvermijdelijk een labeltje opgeplakt. Door de directe omgeving, door de media, maar ook door gelijkgestemden. Wat is dat toch, dat we alle manieren van leven zo graag in een hokje willen stoppen?

Gekleurd naakt

NFN-leden als levende kunstwerken

Geen canvas zo veelzijdig als het menselijk lichaam. Onder de naam Gekleurd Naakt maken bodypainters Iepke Seebregts en Saskia Hoek opvallende kunstwerken van naakte lijven. 

Veelgestelde vragen

vragen en antwoorden over naaktrecreatie

We verzamelden veelgestelde vragen en geven de antwoorden. Voor de doorgewinterde naaktrecreant én voor de (onzekere) beginner. 

Alles over naturistenvereningen

met handig overzicht per provincie

Heb je zin om lekker in je blootje te zwemmen of te genieten van de zon met gelijkgestemden om je heen? Dan is het goed om te weten dat er in Nederland bijna 60 naturistenverenigingen zijn waar genoten wordt van het naakte leven! 

Naakt in eigen tuin

met negen praktische tips voor naturisten

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om van de zon te genieten! 

Wie op internet zoekt naar naturistische films of reportages, stuit al snel op een genre blootvideo’s dat we liever niet willen zien. Maar tussen de brij zit heel af en toe een werkje dat wél de moeite waard is. 

Naturist tot in de kist

afscheid nemen in je allermooiste kloffie

Geen onderwerp waar je na een lange werkdag eens lekker induikt, maar wel belangrijk om er nu en dan bij stil te staan. De dood laat zich immers niet kisten. En is het dan zo ver, dan kun je maar beter vertrekken op de manier die bij jou past. Van top tot teen in je mooiste kloffie of juist helemaal onbedekt. Want ook dát kan.

Zuinig naar de zon

zo benut je je slurpslee het duurzaamst

De zomervakantie komt eraan! Misschien ben jij één van die  Nederlanders die plannen heeft om met de auto naar een naturistische vakantiebestemming te rijden. Maar na vliegschaamte, begint onder veel automobilisten ook autoschaamte de kop op te steken. Lastig, want het blijft en verdraaid handig vervoersmiddel en elektrisch rijden is nog niet voor iedereen haalbaar. We geven je 8 tips hoe je zo zuinig mogelijk rijdt.

Wat als je partner niet bloot wil?

dit artikel komt uit het lentenummer van UIT! 2020

Het is een probleem dat veel naturisten kennen: jij wil graag in je blootje van je vrije tijd genieten, maar je partner niet. Staat dit dilemma tussen jullie in of laten jullie elkaar vrij? UIT! onderzoekt hoe je hier het best mee om kunt gaan. Is er een manier om toch samen op vakantie of naar het strand te kunnen?

Zo praat je makkelijk over naaktrecreatie

10 tips om makkelijk over naturisme te praten!​

Hoe makkelijk vertel jij dat je graag in je blootje bent? Aan iedereen die het horen wil of alleen als je er echt niet omheen kan? Met deze tips voel je je zekerder en durf je er misschien wél over te praten. En hoe meer mensen er open over vertellen, hoe normaler het wordt! We hebben tien tips om het praten over jouw keuze makkelijker te maken. 

Wist jij dit over (naakt) zwemmen?

10 feiten en weetjes die je nog niet wist over naaktzwemmen

In je blootje in het water, er is niks aangenamer dan dat, toch? Zo’n 57% van de mannen en 38% van de vrouwen boven de 18 jaar heeft weleens een duik in zijn of haar geboortekostuum gewaagd. Het is niet alleen enorm lekker om (in je blootje) te zwemmen, het is ook nog eens heel gezond!

Activiteiten

Menu