Inspiratie - Natuurlijk! NFN

Inspiratie en tips

Hier vind je het beste over naturisme

Op deze pagina vind je al onze artikelen met inspiratie en tips voor je naturistische levensstijl. 

naaktrecreatie met een beperking

Naaktrecreatie met een zichtbare beperking

As je lichaam een lichamelijke beperking hebt, brengt naaktrecreatie uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld omdat de sauna / het naaktstrand hier niet op zijn ingericht. Drie ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal en delen tips.

Ecologische blootlocaties in Europa

Is naturisme en milieubewust leven voor jou een vanzelfsprekende combinatie? Geniet je van lokale producten of overnacht je het liefst in een huis van strobalen, hennep en zand? Bekijk onze top 10 van ecologische blootlocaties in Europa.

Naaktstranden op de Waddeneilanden​

De Waddeneilanden. Waar de wind je kopzorgen wegblaast, waar de lucht zilt proeft en waar het water altijd dichtbij is. Dat ervaar je uiteraard het liefst in je blootje! Hoe zit het precies met de naaktstranden op de Waddeneilanden? 

Lichttherapie tips tegen winterblues Natuurlijk!NFN

Zes lichttips tegen de winterblues

Op winterdagen is de zon ver te zoeken en je goede humeur soms ook. Als je niet vooruit te branden bent, mateloze trek hebt en prikkelbaarder bent dan normaal, zou je last kunnen hebben van een winterdip. Zoek het licht op! Natuurlijk! NFN geeft zes tips.

Station Frankfurt trein Groen op reis magazine UIT! Natuurlijk!NFN

Met de trein naar Duitse bloot terreinen

Geen gedoe met parkeren, geen files, wél beenruimte. Met de internationale trein zoef je snel en comfortabel over de grens naar Duitsland, ons veelzijdige buurland vol kultur én Freikörperkultur. Reis mee naar Duisburg, Frankfurt, Mainz en Berlijn

Voedselbesparingstips magazine UIT! Natuurlijk!NFN

 Tips tegen voedselverspilling

Bijna een tiende van het voedsel in Nederlandse huishoudens verdwijnt in de vuilnisbak. Met ruim zeven miljard mensen op aarde is het belangrijk om zorgvuldig met grondstoffen en voedsel om te gaan. Zes tips tegen voedselverspilling.

Makkelijk praten over naaktrecreatie

Hoe makkelijk vertel jij dat je graag in je blootje bent? Aan iedereen die het horen wil of alleen als je er echt niet omheen kan? Met deze tips voel je je zekerder en durf je er misschien wél over te praten. 

Naaktzwemmen

Wist je dit al over naaktzwemmen?

Het is niet alleen enorm lekker om in je blootje te zwemmen, het is ook nog eens heel gezond! Dit artikel gaat over feiten en weetjes die je (misschien) nog niet wist over zwemmen en skinny dippen.

Naaktrecreatie in de winter​? Zeker!

Naaktrecreatie in het najaar en in de winter geen goed huwelijk? Toch wel! In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden die naaktrecreatie in de winter toch wel erg aantrekkelijk maken. 

Jubileumnummer Magazine UIT!

Het jubileumnummer van Magazine UIT! (voor NFN-leden) staat in het teken van het 60-jarige bestaan van NFN Open & Bloot. Heb je deze editie gemist? Je kunt hem nabestellen in onze webshop!

Naakt zwemmen in de winter in open water

Skinny dippen in de winter, brrrrr!

Skinny dippen staat op bijna iedere bucketlist, maar in ijskoud water? Dat is echt next level. Er zijn mensen die bijna iedere ochtend de koude Noordzee bij Scheveningen trotseren. Bloot, uiteraard!

UIT! #4 trek jij bloot een hokje aan magazine natuurlijk! nfn winternummer 2020

Naturist, nudist: trek jij een bloot hokje aan?

Naturist, nudist, naaktrecreant of zelfs naaktloper: wie graag met z’n billen bloot in de zon ligt, krijgt onvermijdelijk een labeltje opgeplakt. Wat is dat toch, dat we alles zo graag in een hokje willen stoppen?

gekleurd naakt bodypaint UIT! #4 natuurlijk nfn

NFN-leden als levende kunstwerken

Geen canvas zo veelzijdig als het menselijk lichaam. Onder de naam Gekleurd Naakt maken bodypainters Iepke Seebregts en Saskia Hoek opvallende kunstwerken van naakte lijven. Check de foto’s en verhalen!

Naakt in eigen tuin: praktische tips

Wil jij ook thuis graag bloot in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij dichtbij huis in je blootje van de zon kunt te genieten! 

Films met een hoofdrol voor naturisme

Wie op internet zoekt naar naturistische films of reportages, stuit al snel op een genre blootvideo’s dat we liever niet willen zien. Maar tussen de brij zit heel af en toe een werkje dat wél de moeite waard is. 

doodskist grafkist hout natuurlijk! nfn

Naturistische uitvaart: de mogelijkheden

De dood laat zich niet kisten. En is het dan zo ver, dan kun je maar beter vertrekken op de manier die bij jou past. Van top tot teen in je mooiste kloffie of juist helemaal onbedekt. Want ook dát kan.

Veelgestelde vragen over naaktrecreatie

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders ontspannen regelmatig in hun blootje.  Toch zijn er nog steeds veel vragen over naaktrecreatie, naturisme en nudisme. We geven antwoord op 30 veelgestelde vragen.

camping kamperen Lichtbond Noord De Mierenhoop natuurlijk! nfn

Alles over naturistenverenigingen

Heb je zin om lekker in je blootje te zwemmen of te genieten van de zon met gelijkgestemden om je heen? Bezoek één van de vele Nederlandse naturistenverenigingen, waar genoten wordt van het naakte leven! 

Zuinig naar de zon rijden: acht tips!

Rijd je het liefst met de auto naar je blote vakantiebestemming? Dat wordt een mooie roadtrip! We geven acht tips voor een zuinige rit. Want dat is zowel goed voed voor het milieu áls voor je portemonnee!

UIT! magazine lentenummer 2020 natuurlijk! nfn

Wat als je partner niet bloot wil?

Het is een probleem dat veel naturisten kennen: jij wil graag in je blootje van je vrije tijd genieten, maar je partner niet. Staat dit dilemma tussen jullie in of laten jullie elkaar vrij? Zo ga je er het beste mee om.

Activiteiten

In binnen- en buitenland valt er genoeg bloot te beleven! Benieuwd of er bij jou in de buurt een leuk uitstapje wordt georganiseerd? Neem dan een kijkje in onze activiteitenkalender en naaktzwemkalender. Zet de data in je agenda en ontmoet je mede-bloteriken!

Menu