Films met een (hoofd)rol voor naturisme - Natuurlijk! NFN

Films met een (hoofd)rol voor naturisme

Naturisme in films

Wie op internet zoekt naar naturistische films of reportages, stuit al snel op een genre blootvideo’s dat we liever niet willen zien. Maar tussen de brij zit heel af en toe een werkje dat wél de moeite waard is. Op deze pagina vind je een film- en documentaireoverzicht waarin het naturisme een (hoofd)rol speelt.

Heb je tips voor een film of documentaire die ook in dit rijtje thuishoort? Mail de titel naar communicatie@nfn.nl.

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

De Patrick (2019)

Film natursime de patrick
Wanderlust film naturisme

Wanderlust  (2012)

Onderweg naar Atlanta voor een nieuwe baan komt het blutte echtpaar George en Linda per ongeluk terecht in een hippiecommune. Hier – te midden van de ongedwongen bewoners, waaronder een naturist – ontdekken George en Linda wat ze écht belangrijk vinden in het leven. Als je gek bent op ongeloofwaardige karakters en dacht alle flauwigheden inmiddels wel te hebben gezien, dan mag je Wanderlust niet missen. 

Act Naturally (2011)

Na het vroegtijdig overlijden van hun vader reizen twee van elkaar vervreemde stiefzussen het land door om het stoffelijk overschot op te eisen. Daar aangekomen doen de meisjes de ontdekking dat hun vader er een dubbelleven op nahield als eigenaar van een naturistencamping. Doeken ze de camping op en verdelen ze de winst? Of raken ze toch wel ergens gecharmeerd van de kledingloze wereld?

film act-naturally naturisme
La fonte de neige natursime film

La Fonte des neiges (2009)

Leo, een jongen van twaalf, wordt gedwongen om zijn moeder te vergezellen naar een naturistencamping. Leo is koppig en blijft stug zijn kleding aanhouden. Maar na een ontmoeting met een meisje op de camping,  verandert langzaam zijn houding. 

Confetti (2006)

Britse pseudo-documentaire waarin drie stellen voor het bruidstijdschrift Confetti met elkaar strijden om de origineelste bruiloft. Josef & Isabelle willen de feestelijkheden volledig in het thema van tennis, Matt & Sam willen hun ceremonie als een musical en Michael & Joanna trouwen het liefst in– jawel – naturistische stijl. Het grotendeels geïmproviseerde script zorgt voor vermakelijk genant gekibbel tussen de zelfingenomen bladeigenaar, de pinnige hoofdredactrice, het schattige mannelijke ceremoniemeesterduo en de aanstaanden. Met Martin Freeman en Jimmy Carr.

Film naturisme confetti
Les textiles naturisme film

Les Textiles (2004)

Het pasgetrouwde koppel Sophie en Olivier werken als bakker in Parijs. Zonder er echt over na te denken besluiten ze om ongezien een zomerhuis aan zee te kopen. Wanneer Sophie, met haar twee kinderen, voor het eerst aankomt blijkt dat het huis midden op een naturistenterrein staat….

Naked States (2000)

Mooie documentaire over kunstenaar Spencer Tunick, die wereldwijd bekendheid geniet door zijn foto’s met honderden blote mensen. De reportage geeft een aardig kijkje in de totstandkoming van Tunick’s werk in de Verenigde Staten, dat altijd in de publieke ruimte en vaak zonder vergunning is gemaakt. Welwillende figuranten zijn er meer dan genoeg te vinden, maar de autoriteiten kunnen hem en zijn on-Amerikaanse vrijzinnigheid wel wurgen.

film-naked-states naturisme
Documentaire naturisme

Rood, wit, blauw (1969)

Zien hoe het naturisme er in 1969 voor stond? In deze minidocumentaire – een aflevering van het destijds populaire programma Rood, wit, blauw – brengen de verslaggevers een bezoek aan een naturistenterrein. Denk aan: Polygoonstemmen, rondedansjes en (ook toen al) aandacht voor de schaamtecultuur in Nederland.

Le gendarme de St. Tropez (1964)

Naturisme speelt maar een kleine rol in deze lollige Franse klassieker. Het is de eerste van in totaal zes ‘Le Gendarme’-films met gekke-bekkentrekker Louis de Funès als agent Cruchot. Cruchot maakt promotie en wordt gestationeerd in het toeristenstadje Saint-Tropez, waar het voor hem halszaak wordt om een groep naturisten op de bon te slingeren. Ondertussen stort zijn gehoorzame dochter Nicole zich ongewild in veel groter gevaar en zet daarmee Cruchot’s smetteloze reputatie op het spel…

Le gendarme film naturisme
Diary of a Nudist film naturisme

Diary of a nudist (1961)

Krantenredacteur Arthur Sterwood loopt tijdens een jaagtrip tegen een naturistencamping aan in het bos. Hij is in shock en besluit om journaliste Stacy Taylor erheen te sturen met als doel om het kamp bekend te maken en het te laten sluiten. Stacy blijkt zich echter helemaal thuis te voelen tussen de naturisten en schrijft dan ook positieve verhalen over haar ervaring. Arthur besluit dan maar om zelf ook naar de camping te gaan en zijn eigen verhaal te schrijven. 

Bekijk film

Word nu lid!

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat naaktrecreatie nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Sluit je aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Voor jongeren tot 25 jaar is het lidmaatschap helemaal gratis! Voor het buitenland geldt er een toeslag in portokosten voor de verzending van de magazines van € 20,- binnen Europa en € 30,- wereldwijd per jaar. Bekijk hier de voorwaarden van het lidmaatschap en de algemene voorwaarden. 

veelgestelde vragen over naturisme

Volg ons

Volg ons ook op social media. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en acties. Wij luisteren, reageren, delen en proberen jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Menu