Naakt zonnen in de tuin - Natuurlijk! NFN

Naakt zonnen in eigen tuin

Wil jij ook thuis graag naakt in de tuin of op je balkon liggen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je praktische tips zodat jij de deur niet meer uit hoeft om van de zon te genieten! 

Naaktstrand Zonneweide Amsterdamse Bos

Blijf uit het zicht

Zorg ervoor dat mensen die op straat wandelen of op de weg rijden je nooit naakt kunnen zien. Bloot op je open balkon? Scherm de spijlen af zodat niemand bij je naar binnen kan kijken. Dat kan met een handdoek of met een tuinscherm.

Gebruik je gezond verstand

Gebruik altijd je gezond verstand bij het bepalen of en wanneer jouw plekje geschikt is om naakt te zonnen.

 

Bescherm je huid

Smeer jezelf in met zonnebrandcrème en wissel het zonnen af met pauzes in de schaduw. En vergeet niet te smeren op de plekken waar normaal gezien de zon niet schijnt.

Maak het jezelf comfortabel

Denk aan een fijne relaxstoel, een goed boek en een lekker drankje. Zo kan je het een tijdje rustig volhouden. Toch iets vergeten? Trek iets aan als je van je huis naar je stoel of ligbed loopt.

Wees voorbereid op bezoek

Hou een omslagdoek of badjas bij de hand voor als de deurbel gaat of er bezoek komt. Hang een bordje aan de tuindeur. Bijvoorbeeld met de tekst; ‘Ik geniet naakt van de zon, klop even voor je de tuin in loopt’.

Zorg voor beschutting

Ga niet midden in de tuin liggen als iedereen je daar kan zien, maar zoek de luwte op. Doe de gordijnen dicht zodat mensen niet door je huis de tuin in kunnen kijken. Kan je de tuin in kijken? Plaats dan een schutting of tuinscherm. Nog mooier is het planten van een dichte heg (bijvoorbeeld Laurier), een hek van gaas laten begroeien met Klimop of een natuurlijke singel met heesters.

Zorg voor verkoeling

Het is heerlijk om tussen het zonnebaden door even af te koelen. Denk aan een dompelbad, tuinsproeier of buitendouche. Je huid zal je dankbaar zijn!

Informeer je buren

Vraag je buren hoe zij het vinden als je naakt zont. Als zij het best vinden, is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht! Als ze er moeite mee hebben; zorg er dan voor dat ze je niet zien.

Controleer jezelf op teken

Ook in tuinen kunnen teken voorkomen! Check jezelf goed na het naakt zonnebaden in de tuin.

Meer weten over openbare naaktrecreatie?

Waar mag je wel en niet naakt zijn in het openbaar in Nederland? Hoe is het in de wet geregeld? Je leest alle (juridische) informatie op onze website.

Naakt in bad in de tuin
Word nu lid!

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat naaktrecreatie nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Sluit je aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Menu