Natuurlijk! NFN-wadlooptocht - Natuurlijk! NFN

Natuurlijk! NFN Wadlooptochten

29 juli en 26 augustus 2023

29 juli en 26 augustus 2023: Natuurlijk! NFN
wadlooptochten

Naturistisch wadlopen = grenzen verleggen! Op zaterdag 29 juli en zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Natuurlijk! NFN weer naturistische wadlooptochten over het wad en Schiermonnikoog. 

De editie van 29 juli geldt als de lichtste: de afstand is circa 10 kilometer en gaat vooral over verharde bodem. De tocht van 26 augustus vraagt meer van je conditie, deze gaat door meer door modderige geulen en deze is 13 kilometer.  

Exclusief voor NFN-leden.

Durf je het aan? Naturistisch wadlopen is geen ‘walk in the park’. Het is een combinatie van wadlopen, door kwelders struinen en een strandwandeling.

Dat vraagt van jou natuurlijk wel een goede conditie. Maar als je het eenmaal hebt gered, dan kun je op dat prachtige waddeneiland voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring en prestatie. 

We organiseren dit jaar twee tochten. De wadlooptocht van 29 juli is korter (10 kilometer) en geldt als de lichte editie. De tocht van 26 augustus vergt wat meer inspanning, want die is 13 kilometer lang. 

Wat kun je verwachten?

Editie 29 juli 2023

We lopen vanaf de wal over de Engelsmanplaat naar de er boven gelegen zandplaat: Het Rif. Hier lopen we over het Noordzeestrand naar het oosten. Een schip komt ons ophalen en we varen terug naar Lauwersoog. De Engelsmanplaat is een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. De plaat stroomt bij hoog water bijna helemaal onder. Alleen een klein strookje aan de oostkant (‘de Hiezel’) blijft (meestal) droog. Aan het begin van de tocht lopen we zo’n 100 meter door slik, daarna over een vrijwel harde bodem met geulen, duintjes en over het strand met de mogelijkheid tot een zwempartij. 

Deze tocht duurt 3 á 4 uur. De kosten voor deze tocht bedragen € 59,50 per persoon.

Deze wadlooptocht is UITVERKOCHT. Wil je op de WACHTLIJST, stuur dan een mail via onderstaande button met je naam, telefoonnummer en je registratienummer zoals vermeld op jouw NFN-jaarkaart.

Editie 26 augustus 2023

We gaan met een eigen boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog (dus niet met de veerboot). Vervolgens lopen we over het Wad in oostelijke richting onder het eiland door, naar het punt waar we het eiland oversteken.

 Tussen de diepe, modderige prielen en struiken met stekels door lopen we naar het Noordzeestrand. Via het strand lopen we naar ‘De Marlijn’. Vervolgens nemen we onze eigen boot terug naar het vasteland.

Deze tocht duurt circa 5 uur. De kosten voor deze tocht bedragen € 74,50 per persoon.

Deze wadlooptocht is UITVERKOCHT. Wil je op de WACHTLIJST, stuur dan een mail via onderstaande button met je naam, telefoonnummer en je registratienummer zoals vermeld op jouw NFN-jaarkaart.

 

Programma Natuurlijk! NFN-wadlooptocht (onder voorbehoud)

Het tijdschema is indicatief, want is afhankelijk van het weer en het aantal rust-en zwempauzes.

11.00 Vertrek vanaf Lauwersoog met een eigen boot
12.30 Aankomst op Schiermonnikoog
13.00 Begin ‘Rondje Schier’ over het Wad
14.30 Aankomst waar we het eiland doorsteken
16.00 Aankomst op het Noordzeestrand
18.30 Aankomst bij de Marlijn (eindpunt van de wandeling)
19.00 Vertrek boot vanaf de Veerdam op Schiermonnikoog
20.00 Aankomst Lauwersoog

Op weg naar Schiermonnikoog maken we een kleine omweg om zeehonden te kunnen spotten op een drooggevallen zandplaat.

Rondje Schiermonnikoog

Praktische informatie / wadloopuitrusting

Dit neem je mee: 

  • Draag goed sluitende (gym)schoenen en draag sokken. Doe niet je nieuwe bergschoenen aan: je krijgt ze nooit meer echt schoon. Kies ook niet voor die oude schoenen die al jaren in de kast liggen. De lijm laat binnen de kortste keren los in het zoute water, zodat je zolen loslaten en je verder moet op blote voeten. Onverantwoord.
  • Zonnebrand met hoge factor en petje/hoedje.
  • Korte broek + warme (winddichte) bovenkleren incl. regenjack.
  • Rugzak(je) met waterdicht verpakt: Droge kleren, schoenen en drinken. 
  • Aanbevolen: verrekijker.

Annulering: 

Een wadlooptocht kan worden afgelast wegens slecht weer of om andere redenen. Je ontvangt dan je geld terug (min € 0,80 servicekosten per ticket). De ervaring leert dat hier serieus rekening mee moet worden gehouden. De gids bepaalt of de tocht al dan niet doorgaat.

Fotografie:

Namens Natuurlijk NFN! kan een fotograaf foto’s maken voor bijvoorbeeld onze magazines en websites. Deelnemers worden alleen in overleg herkenbaar gefotografeerd

Locatie Natuurlijk! NFN-wadlooptocht 2023

Menu