Natuurlijk! NFN-wadlooptocht - Natuurlijk! NFN

Natuurlijk! NFN-wadlooptocht

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

18 juli 2021:
wadlooptocht

Naturistisch wadlopen = grenzen verleggen! Op zondag 18 juli 2021 organiseert Natuurlijk! NFN weer een naturistische Wadlooptocht over het wad en Schiermonnikoog.

Durf je het aan? Naturistisch wadlopen is geen ‘walk in the park’. Ga maar na: we spreken over een tocht van zo’n 13 kilometer (ongeveer 5 uur inclusief zwempauzes). Het is een combinatie van wadlopen, door kwelders struinen en een strandwandeling. En dat vraagt van jou natuurlijk wel een goede conditie. Maar als je het eenmaal hebt gered, dan kun je op dat prachtige waddeneiland voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring en prestatie. 

We nemen de veerboot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. We verzamelen aan het begin van de veerdam. Vervolgens lopen we over het Wad in oostelijke richting onder het eiland door, naar het punt waar we het eiland oversteken. Tussen de diepe, modderige prielen en struiken met stekels door lopen we naar het Noordzeestrand. Via het strand lopen we naar ‘De Marlijn’. Vanaf daar gaan we te fiets verder naar Hotel Duinzicht (3,5 km). Daar drinken en eten we gezellig wat. Om 19.30 uur nemen we de boot terug naar het vasteland.

Inschrijving en kosten

Programma (ONDER VOORBEHOUD)

09.00 Verzamelen in de haven van Lauwersoog
09.30 Vertrek van de boot naar Schiermonnikoog
10.15 Briefing bij verzamelpunt op Schiermonnikoog.
11.00 Begin rondje Schier
12.30 Aankomst waar we het eiland doorsteken
14.00 Aankomst Noordzeestrand

15.30 Aankomst bij de Marlijn
15.45 Fietsen naar Duinzicht 3,5 km
16.00 Borrel Duinzicht
18.00 Diner (eigen kosten)
19.30 Laatste tocht naar Lauwersoog

Praktische informatie

Dit neem je mee: 

  • Goed sluitende (gym)schoenen (neem niet je nieuwe bergschoenen mee, omdat je de schoenen nooit meer echt schoon krijgt) + sokken (!). De sokken zijn echt nodig, deze beschermen je voeten tegen kleine schelpjes die in je voetzool kunnen snijden. Kies ook niet voor je oude schoenen die al jaren in de kast liggen. De lijm laat binnen de kortste keren los in het zoute water, zodat je zolen loslaten en je verder moet op blote voeten. Beslist onverantwoord.
  • Korte broek + warme (winddichte) bovenkleren incl. regenjack (!)
  • Rugzak(je) met waterdicht verpakt: Droge kleren, schoenen en drinken. 
  • Aanbevolen: verrekijker en camera

Annulering Een wadlooptocht kan worden afgelast wegens slecht weer of om andere redenen. Je ontvangt dan je geld terug (min € 0,80 servicekosten per ticket). De ervaring leert dat hier serieus rekening mee moet worden gehouden. De gids bepaalt of de tocht al dan niet doorgaat.

Locatie Natuurlijk! NFN-wadlooptocht 2021

Menu