Natuurlijk! NFN-wadlooptocht - Natuurlijk! NFN

Natuurlijk! NFN Wadlooptocht

26 augustus 2023

26 augustus 2023:
Natuurlijk! NFN
wadlooptocht

Naturistisch wadlopen = grenzen verleggen! Op zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Natuurlijk! NFN weer een naturistische wadlooptocht over het wad en Schiermonnikoog. 

Durf je het aan? Naturistisch wadlopen is geen ‘walk in the park’. Ga maar na: we spreken over een tocht van zo’n 13 kilometer (ongeveer 5 uur inclusief zwempauzes). Het is een combinatie van wadlopen, door kwelders struinen en een strandwandeling. En dat vraagt van jou natuurlijk wel een goede conditie. Maar als je het eenmaal hebt gered, dan kun je op dat prachtige waddeneiland voldaan terugkijken op een bijzondere ervaring en prestatie. 

We gaan met een eigen boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog (dus niet met de veerboot). Vervolgens lopen we over het Wad in oostelijke richting onder het eiland door, naar het punt waar we het eiland oversteken. Tussen de diepe, modderige prielen en struiken met stekels door lopen we naar het Noordzeestrand. Via het strand lopen we naar ‘De Marlijn’. Vervolgens nemen we de boot terug naar het vasteland.

Inschrijving en kosten voor 2023 nog niet bekend

Programma Natuurlijk! NFN-wadlooptocht (onder voorbehoud)

Het tijdschema is indicatief, want is afhankelijk van het weer en het aantal rust-en zwempauzes.

11.00 Vertrek vanaf Lauwersoog met een eigen boot
12.30 Aankomst op Schiermonnikoog
13.00 Begin ‘Rondje Schier’ over het Wad
14.30 Aankomst waar we het eiland doorsteken
16.00 Aankomst op het Noordzeestrand
18.30 Aankomst bij de Marlijn (eindpunt van de wandeling)
19.00 Vertrek boot vanaf de Veerdam op Schiermonnikoog
20.00 Aankomst Lauwersoog

Op weg naar Schiermonnikoog maken we een kleine omweg om zeehonden te kunnen spotten op een drooggevallen zandplaat.

Rondje Schiermonnikoog

Praktische informatie

Dit neem je mee: 

  • Goed sluitende (gym)schoenen (neem niet je nieuwe bergschoenen mee, omdat je de schoenen nooit meer echt schoon krijgt) + sokken (!). De sokken zijn echt nodig, deze beschermen je voeten tegen kleine schelpjes die in je voetzool kunnen snijden. Kies ook niet voor je oude schoenen die al jaren in de kast liggen. De lijm laat binnen de kortste keren los in het zoute water, zodat je zolen loslaten en je verder moet op blote voeten. Beslist onverantwoord.
  • Korte broek + warme (winddichte) bovenkleren incl. regenjack (!)
  • Rugzak(je) met waterdicht verpakt: Droge kleren, schoenen en drinken. 
  • Aanbevolen: verrekijker en camera

Annulering Een wadlooptocht kan worden afgelast wegens slecht weer of om andere redenen. Je ontvangt dan je geld terug (min € 0,80 servicekosten per ticket). De ervaring leert dat hier serieus rekening mee moet worden gehouden. De gids bepaalt of de tocht al dan niet doorgaat.

Locatie Natuurlijk! NFN-wadlooptocht 2023

Menu