Prettig Bloot - Natuurlijk! NFN

Prettig Bloot

Voel je prettig bloot

op locaties met een Prettig Bloot-label

Je komt op een mooie naturistencamping, accommodatie of strandtent waar het Prettig Bloot-gevelbord aan de muur hangt. Of je zoekt in onze locatievinder BlootKompas! via de zoekcriteria naar een ‘Prettig Bloot-locatie’. Dan kom je op een plek waar jij je bloot altijd vrij en op je gemak voelt.

Als beginner, als doorgewinterde naaktrecreant, alleen of met een gezin met kinderen. Iedereen vindt zijn of haar draai op een Prettig Bloot-locatie! NFN Open & Bloot heeft namelijk eenduidige afspraken gemaakt met locaties die het Prettig Bloot-label voeren. Hoe wij de Prettig Bloot-waarden in stand houden lees je in de Prettig Bloot brochure.

Deze locaties hebben hierover afspraken gemaakt met NFN Open & Bloot. Zo kan iedereen op een prettige manier bloot recreëren. Bij Nederlandse naturistenverenigingen die zijn aangesloten bij NFN Open & Bloot, is het NFN-veiligheidsprotocol van toepassing. Bij de buitenlandse locaties gelden dezelfde afspraken ten aanzien van de Prettig Bloot-kernwaarden, alleen is het veiligheidsprotocol niet van toepassing omdat het op de Nederlandse wetgeving is gebaseerd. Zo weet je op alle Prettig Bloot-locaties waar jij aan toe bent!

Prettig_Bloot_2022_-_jaartal
Direct naar alle Prettig Bloot-campings
Direct naar alle Prettig Bloot-accommodaties

Brochure Prettig Bloot

Ga je op vakantie of een dagje naar een Prettig Bloot-locatie, lees dan in de onderstaande brochure wat je hier mag verwachten en hoe we met elkaar de Prettig Bloot-waarden in stand houden.

Vragen of opmerkingen?

Als je vragen of opmerkingen over het naleven van de afspraken op de locatie van jouw keuze hebt, dan kun je ons mailen via prettigbloot@nfn.nl. Maar bespreek ter plaatse jouw eventuele klachten of vragen altijd eerst met iemand van het bestuur of de directie. Dan wordt er over het algemeen snel en kundig een oplossing gezocht.

Laat een review achter

Ook belangrijk: deel je ervaringen over hoe je prettig bloot hebt kunnen recreëren op een locatie! Dit kun je laten weten via een review op locatievinder BlootKompas!. Geef hiervoor een rapportcijfer bij het beoordelingscriterium ‘’Prettig Bloot recreëren’’. Hiermee help je locaties om deel te mogen (blijven) uitmaken (of juist niet) van Prettig Bloot en geef je nog niet aangesloten organisaties een kans om in aanmerking voor dit kwaliteitslabel te komen!

Word nu lid!

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat naaktrecreatie nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Sluit je aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Menu