Alles over naturistenverenigingen in Nederland

Naturistenverenigingen in Nederland

Bij NFN Open & Bloot zijn zo’n vijftig naturistenverenigingen aangesloten. Zij zijn er om leuke activiteiten mee te ondernemen, gezelligheid te beleven of te sporten.

Ben je op zoek naar een fijne plek om heerlijk te genieten van de natuur? Heb je zin om lekker in je blootje te zwemmen of te genieten van de zon met gelijkgestemden om je heen? Dan is het goed om te weten dat er in Nederland bijna 60 naturistenverenigingen zijn waar genoten wordt van het naakte leven! Hieronder vind je alles wat je moet weten over de verschillende Nederlandse naturistenverenigingen, inclusief een duidelijk overzicht per provincie.

Deze verenigingen hebben op de mooiste plekken van Nederland een eigen terrein dat de leden met elkaar onderhouden en waar ze kunnen ontspannen. Op de meeste terreinen kun je kamperen, maar sommige zijn alleen geschikt voor dagrecreatie. Bij al deze verenigingen zijn NFN-leden met een geldige NFN-jaarkaart van harte welkom om heerlijk een dagje bloot te ontspannen (meestal tegen een kleine vergoeding).

Deze verenigingen richten zich op een bepaalde doelgroep. Zoals alleengaanden of jongeren maar ook mensen die dezelfde hobby of sport delen. Zo zijn er veel zwemverenigingen waar mensen uit dezelfde regio op gezette tijden een zwembad afhuren om daar naturistisch te kunnen zwemmen. Maar er zijn ook groepen die zijn ontstaan uit bijvoorbeeld vaste bezoekers van een dagstrand of camping.

Naturistenvereniging De Krösenberg 6
De Krosenberg

Te gast op een naturistenterrein

NFN-leden kunnen bij de meeste naturistenverenigingen terecht voor dag- en saunabezoek en om te kamperen. Bij ieder terrein staat aangegeven hoe je dat kunt doen. Ben je geen lid van NFN Open & Bloot, of van een bij NFN Open & Bloot aangesloten vereniging? Geen probleem! Je kan je direct aanmelden via onderstaande button. 

Activiteiten voor naturisten

De meeste verenigingen – met én zonder terrein - zijn erg actief. Ze organiseren allerhande activiteiten, voor en door hun leden. Neem vooral eens een kijkje op onze activiteitenkalender om erachter te komen wat er zoal bij jou in de buurt wordt georganiseerd.

Vrijheid & Respect

Naturisme draait niet om een perfect lijf – maar om zelfacceptatie, respect voor keuzes en een gevoel van vrijheid. NFN Open & Bloot probeert een zo veilig mogelijke omgeving voor naturistische recreatie te creëren en de veiligheid van zowel kinderen als volwassen zoveel mogelijk te waarborgen.

Natuurlijk NFN blog
NFN Jongeren
De Mierenhoop/ Lichtbond Noord
Prettig Bloot Keurmerk 2020

Prettig Bloot label

Veel naturistenverenigingen dragen het Prettig Bloot Label. Met de voerders van dit label heeft NFN Open & Bloot afspraken gemaakt, zodat zij de kernwaarden veiligheid, vrijheid, respect, openheid en gastvrijheid kunnen waarborgen. Op terreinen met dit keurmerk geldt ook het NFN-Veiligheidsprotocol. In het overzicht hieronder herken je de verenigingen met een keurmerk aan de groene vink.

De Krosenberg
De Mierenhoop/ Lichtbond Noord
jaarkaart NFN

Lid worden van een naturistenvereniging

Van de meeste naturistenverenigingen kan je lid worden. Als je contact opneemt met de vereniging van jouw keuze, dan kunnen zij je alles vertellen over de mogelijkheden. De kosten voor een lidmaatschap verschillen per vereniging. Wil je eerst langsgaan dan kan dat natuurlijk ook. Er is namelijk een landelijke open dag voor naaktrecreatie maar je kunt natuurlijk ook gewoon een afspraak maken.

Word nu lid!

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat naaktrecreatie nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Sluit je aan, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

kies. ga. geniet!

Ontdek de mooiste bestemmingen voor naturisten op BlootKompas!

Menu