Blog: Kriskras door Frankrijk met de vouwwagen - Natuurlijk! NFN

Blog: Kriskras door Frankrijk met de vouwwagen

Kriskras door Frankrijk

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
22 februari 2024

De kerst is voorbij en het nieuwe jaar is aangebroken. Voor veel mensen de tijd om weer na te denken over een leuke vakantiebestemming of wellicht zelfs meerdere.

In een vorige blog beschreef ik onze eerste ervaring op een blootlocatie. Dat was zo goed bevallen, dat we besloten lid te worden van NFN Open & Bloot. Het lidmaatschap is niet altijd nodig voor de locaties zelf, maar we vinden het wel goed dat NFN onze belangen behartigt.

In het daaropvolgende jaar, we spreken dan over 2001, zochten we op internet naar diverse blootlocaties en maakten voor de zekerheid reserveringen. Ondertussen hadden we ook een vouwwagen aangeschaft, waarmee we de Tour de France konden maken. Het voordeel van de vouwwagen was dat we zelf schaduw hadden en een betere beschutting tegen het weer, mocht dat minder zijn.

Het rondje ging langs SCN Regain, wat vandaag de dag helaas geen blootlocatie meer is. Daarna door naar Domaine La Gagère. Vervolgens trokken we naar Domaine Naturist La Genèse, gevolgd door Domaine Laborde en tot slot La Petite Brenne.

Het weer op de meeste campings was prima om gemoedelijk uit de kleren te gaan, waar deze vakantie uiteraard ook voor bedoeld was. Vanaf sommige campings maakten we ook een tripje in de omgeving of gingen we eropuit voor de boodschappen. We deden een dagje Disneyland Parijs, bezochten diverse kastelen en ook een ander pretpark. Wat een heerlijkheid om dan weer terug op de camping de kleding uit te kunnen trekken!

Te veel kleren mee…

We ontdekten ook dat we uiteraard, als voormalig ‘textielisten’, veel te veel kleding hadden meegenomen. Een leer voor de volgende keer. De sfeer op de blootlocaties was erg fijn. Over het algemeen was het er rustig, op af en toe een disco bij La Genèse na. Alle campings waren ingericht om daggasten te kunnen ontvangen. Enkel SCN Regain was voor een groot deel gevuld met vaste gasten.

Iedere camping was ook uitgerust met een zwembad. Heerlijk om daar lekker in af te kunnen koelen. Langs La Genèse loopt de rivier Cèze en ook een prima plek om even aan de warmte te ontsnappen.

Op de laatste stop was het weer helaas niet super. We zijn daar dan ook korter gebleven. We hadden ook plannen om nog de camping Héliomonde te bezoeken, maar met de natte boel zijn we naar huis gereden. Eenmaal terug thuis keken we terug op een heerlijke blootreis en konden niet wachten op de volgde vakantie.

Vast stekje

Wij hebben ondertussen een vaste plek op een blootlocatie gevonden en gaan daar jaarlijks terug. Ik hoop je na het lezen van deze blog ook geïnspireerd bent. Uiteraard zijn er vele ander locaties in bijna evenzoveel landen. Ik wens je heel veel voorbereidingsplezier en alvast een heel fijn blootverblijf!

Menu