Blog: Mijn eerste blote vakantie - Natuurlijk! NFN

Blog: Mijn eerste blote vakantie

Eerste blote vakantie

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
19 mei 2023

De lente is begonnen en we kijken alweer uit naar de zomervakantie. Het zoeken naar een leuke vakantiebestemming is bij veel mensen dan ook al begonnen. Mijn tip: kies eens voor een blootlocatie! Zo’n 23 jaar geleden hebben wij dat ook gedaan en nu willen we niet anders meer.

Met een koepeltentje gingen we in de zomer van 2000 op stap naar Duitsland. Daar stonden we op een textielcamping. Veel regen en veel rumoer in de (late) avond. Douchen in een klein hokje was ik wel gewend, dus dat was niet het probleem. Toch was het beslist niet onze camping. Na een paar nachtjes hebben we de natte spullen ingepakt en gingen we terug naar Nederland, op zoek naar een andere bestemming.

Ik stelde een weekje op een naturistencamping voor. We gingen samen al wel eens naar de sauna en bloot was dus niet een probleem. En zelf was ik al eens op het naaktstrand geweest. We wilden niet heel ver weg en besloten om met Natukreek te contacten. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en mochten we zelf een plekje uitkiezen. Met de auto daarheen, uitladen, opbouwen en dan de auto terug naar de parkeerplaats.

In begin onwennig, maar al snel bevrijdend

Daarna was het tijd om de kleding uit te doen. Het was gelukkig mooi weer. Ondanks de eerdere ervaring van de sauna en/óf het naaktstrand, was het in het begin toch wel een beetje onwennig. Op de camping was weinig schaduw, waardoor we wat verbrandingen opliepen. We gingen dan ook regelmatig op een stoeltje langs de waterkant van het Brielse Meer zitten. Hier was prima schaduw onder de bomen.

Na de boodschappen of een museumbezoek werd het steeds normaler om de kleding uit te doen. Sterker nog, op echt goede dagen was het een bevrijding om alles uit te kunnen doen.

Verkoeling hadden we door te zwemmen in het Brielse Meer. Er was een aanlegsteiger waarvan je zo het water in kon duiken. In het begin voelden we ons een beetje bekeken. Boten voeren over het Brielse Meer voorbij de camping. Na een paar dagen letten we daar ook niet meer op. We genoten van het naakte leven op de camping.

Lid van NFN Open & Bloot

Bij thuiskomst hebben we een lidmaatschap aangevraagd bij NFN Open & Bloot. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds lid, omdat we NFN graag steunen om het werk voor de naaktrecreanten voort te kunnen zetten.

In 2002 zijn we nog een keertje terug gegaan naar deze camping. Helaas is het tegenwoordig geen blootlocatie meer…

Menu