Vrijwillig, maar niet vrijblijvend - Natuurlijk! NFN

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

In deze blog vertelt blogger Jerom over het vrijwilligerswerk dat hij verricht op een naturistencamping in Frankrijk

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
20 december 2021

In deze tijd van het jaar zie ik altijd weer veel oproepjes van campings die vragen om hulp voor allerlei klussen op de camping. Overweeg je om dit ook te gaan doen, maar twijfel je nog? Afgelopen zomer deed ik vrijwilligerswerk op de Franse naturistencamping La Petite Brenne. Ik kom hier al 14 jaar op rij, dus ken het terrein op mijn duimpje! Ik geef je graag een inkijkje in wat ik afgelopen zomer heb gedaan, misschien geeft het je inspiratie om komende zomer ook mee te helpen op jouw favoriete blootlocatie.


Menig naturistencamping werkt, naast het vaste personeel, ook vaak met vrijwilligers. In het laagseizoen, maar ook in het hoogseizoen. Sommige mensen helpen een weekje mee, anderen blijven het hele seizoen aanwezig. Zo ook op La Petite Brenne in het Franse Luzeret. Tijdens mijn verblijf op deze camping, besloot ik ook een steentje bij te dragen. Er is genoeg te doen, ik help bij jeugdactiviteiten, bij de broodbestellingen en bij het inschrijven van de gasten.

Zotten

Terwijl veel vakantiegangers liever luieren en relaxen op een hete zomerdag, help ik mee met de zogeheten ‘zottentocht’. Het is een vossenjacht over het terrein en de jeugd moet op zoek naar de ‘zotten’. Bij het zwembad zat bijvoorbeeld iemand naar tentharingen te vissen en ik stond met ‘pech’ op de camping en wilde de benzinetank met water vullen en de accu opladen met een elektrakabel aan een waterkraan.

"Direct bij aankomst maak je gelijk contact met mensen die moe zijn van de reis, maar ze zijn ook vrolijk omdat hun vakantie nu echt kan beginnen."
Jerom
Blogger Natuurlijk! NFN

Brood
Elke ochtend kunnen gasten hun bestelde brood ophalen. De plaatselijke bakker zorgt elke dag voor de levering en voor mij is het een sport om namen te onthouden, zodat de bestelling al klaar staat als ik iemand aan zie komen lopen. Dat valt in het hoogseizoen niet mee, met heel veel bestellingen. Er zijn mensen met dubbele bestellingen of met vergeten bestellingen. Het is elke ochtend weer een verrassing en een fijne start van de nieuwe dag.

Papierwerk

Ook voor het nodige papierwerk bij het inschrijven van de gasten kan ik dit jaar helpen. Direct bij aankomst maak je gelijk contact met mensen die moe zijn van de reis, maar ze zijn ook vrolijk omdat hun vakantie nu echt kan beginnen. Ik geef uitleg over de camping en het restaurant en maak barkaarten aan. Op La Petite Brenne mogen gasten vervolgens zelf een plekje uitzoeken.

 

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Er wordt op je gerekend en je hulp wordt enorm gewaardeerd. Ik kan het iedereen aanraden. Het geeft me de kans om nieuwe mensen te leren kennen en om ook zelf weer nieuwe ervaringen op te doen. En of ik zelf nog wel vakantie heb? Zeker wel, daar zorg ik wel voor!

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben bijna 50 jaar en werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreëren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu