Opmaakrecepten - Natuurlijk! NFN

Opmaakrecepten

Opmaakrecepten

Authentieke Antilliaanse broodtaart

Broodtaart opmaakrecept Natuurlijk! NFN UIT! winternummer

Ingrediënten

500 gram oud brood (niet beschimmeld)
1 liter melk
150 gram roomboter plus iets extra om in te vetten
150 gram suiker
4 biologische eieren
2 theelepels kaneel
4 theelepels amandelessence (merk Jo-la of ander merk)
2 theelepels vanille essence (merk Jo-la of ander merk)
1 á 2 theelepels rum essence (merk Jo-la of ander merk)
100 gram rozijnen
25 á 35 gram sukade (kleingesneden)

Benodigdheden

Oven
Grote schaal
Ronde bakvorm, doorsnede 24 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 graden (elektrische oven op 180 graden)
2. Verwarm de melk met de boter en suiker tot alle suiker is opgelost en boter gesmolten.
3. Doe het in stukjes gesneden brood in een grote schaal en meng de kaneel erdoor.
4. Voeg de essences toe aan de melk wanneer die flink heet is (maar niet kookt).
5. Giet het melkmengsel over het brood en laat het even wellen.
6. Meng het met een stamper tot het een soort pap wordt.
7. Voeg de eieren toe en meng goed.
8. Voeg ook de rozijnen en sukade toe en meng deze ook goed door het beslag.
9. Giet alles in een beboterde springvorm (van 24 cm) en zet in de voorverwarmde oven.
10. De taart is klaar als de rand van de taart iets loskomt of als een satéprikker droog uit de taart komt. Dit zal ongeveer na 1 uur zijn.
11. Laat de taart helemaal afkoelen voor serveren.

Tip

Bewaar de taart bij voorkeur in de koelkast en laat hem even op kamertemperatuur komen voor je hem opeet.

Knapperige kerrie rijstkoekjes

Rijstkoekjes opmaakrecept Natuurlijk! NFN magazine UIT! winternummer 2021

Ingrediënten

Overgebleven rijst uit de koelkast
Zoveel biologische eieren als nodig is om de rijst lekker smeuïg te maken
Kerriepoeder
Komijnpoeder of gemalen komijnzaad
Restjes kaas (geraspt) naar smaak
Boter om in te bakken

Benodigdheden

Ruime kom
Spatel
Koekenpan

Bereiding

1. Maak de eerder gekookte rijst even los met een vork en doe het in een ruime kom.
2. Roer er stuk voor stuk eieren doorheen tot het geheel een smeuïg papje is geworden.
3. Voeg zout, peper, flink kerrie en gemalen komijnzaad toe en roer goed door.
4. Voeg ook wat geraspte restjes kaas toe en roer weer goed door.
5. Doe ruim boter in de pan en doe ongeveer een volle eetlepel per koekje in de pan.
6. Pak tot de onderkant hard is geworden en keer om. Bak tot beide kanten knapperig zijn.
7. Houdt de koekjes warm tot je ze allemaal hebt gebakken en serveer warm.

Tip

Kinderen vinden het heerlijk om ze in de ketchup te dopen. Reken  op wel 4 á 5 koekjes per persoon.

UIT! Magazine

Deze recepten krijg je bij het artikel 'Tips van UIT!' in het winternummer van UIT! Magazine (december 2021).
Menu