Mijn eerste keer naaktrecreatie - Natuurlijk! NFN

Mijn eerste keer naaktrecreatie

In deze blog vertelt blogger Jerom over zijn eerste keer bloot

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
18 november 2021

Het naaktstrand in Delft ligt in het recreatiegebied de Delftse Hout: een recreatiegebied met vooral grasvelden rondom een grote plas. Er is een beperkte strook zandstrand, waar kinderen met zand kunnen spelen. Ook het naaktstrand is een grasveld, echter zonder zand. Kinderen kunnen hier dus niet in het zand spelen. Tussen de plas en het grasveld ligt een wandelpad dat door het gehele gebied loopt. Dit pad wordt gebruikt als wandelpad (logisch), maar ook als fietspad en soms rijden er scooters.

Ik woonde in het verleden in Delft en heb op naaktstrand Deftse Hout mijn eerste stappen richting naaktrecreatie gezet. Op een mooie dag trok ik de stoute schoenen aan en ging ik voor het eerst naar het naaktstrand toe. Met een tas enkel gevuld met een badlaken en wat leesvoer ging ik het strand op. Ik had expres geen zwembroek meegenomen, om niet in de verleiding te komen die alsnog aan te trekken. Het badlaken werd uitgevouwen en de kleding ging uit. De eerste momenten waren wat onwennig, zeker door de wandelaars en fietsers die gekleed langs het naaktstrand liepen of fietsten. De ligweide had wel wat weg van een ligweide bij een sauna. Het verschil is dat die ligweide beschut is, deze niet. De onwennigheid was gelukkig snel weg! Ook de geklede mensen op het pad werden niet meer opgemerkt, ze waren er uiteraard nog wel. Dit was een ervaring om niet meer te vergeten! De zon en het vleugje wind dat er was voelde heerlijk aan. Het zonnen zonder zwemkleding gaf een vrij gevoel. Helaas is dit niet heel goed te omschrijven, zonder dat je dit zelf hebt ervaren. Vanaf dat moment werden er regelmatig bezoekjes gebracht aan het naaktstrand in de Delftse Hout.

"Ik had expres geen zwembroek meegenomen, om niet in de verleiding te komen die alsnog aan te trekken"
Jerom
Blogger Natuurlijk! NFN

In 2013 besloot de gemeente om dit naaktstrand op te heffen. Door NFN Open & Bloot is veel werk verzet om dit omgedaan te maken. Enerzijds is dit gelukt, want de bekeurde personen werden allemaal vrijgesproken! Anderzijds heeft de gemeente geen officieel naaktstrand meer ingesteld, ondanks de vele pogingen van NFN. Het gebied is nu in zijn geheel geschikt verklaard voor naaktrecreatie. Dit is aan de ene kant mooi, want dan kunnen kinderen misschien toch bij het strandje spelen en hoeven de ouders geen zwemkleding aan, maar aan de andere kant wil je als naaktrecreant niet tussen de geklede bezoekers liggen. Dit dan nog afgezien van wat de geklede bezoekers daarvan gaan vinden. Het voormalige officiƫle naaktstrand wordt nu officieus nog steeds door de naaktrecreanten gebruikt.

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst weer een bezoekje gebracht aan het naaktstrand. Net als voorheen ging ik ook nu met een tas gevuld met een badlaken en wat leesvoer naar naaktstrand Delftse Hout. Het was niet druk, waarschijnlijk omdat het een vrijdag was en het weer niet optimaal was. Op een rustig plekje vouwde ik mijn badlaken weer uit en kon de kleding uit. Net als voorheen heb ik, met een boek, genoten van de zon. Even tot rust komen en de drukte van de normale dag vergeten. De bezoekers waren net als voorheen vriendelijk en in voor een praatje. Met mooi weer is dit een fijne plek om zeker nog een keertje terug te gaan.

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben bijna 50 jaar en werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreƫren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu