Blog: Koude skinnydip - Natuurlijk! NFN

Koude skinnydip

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
15 december 2022

In de jubileumuitgave van Uit! (2021) stond het artikel “Skinny dippen ook heerlijk in de winter”. Dit is een artikel over skinny dippen in koud water. Het hele jaar door duikt men naakt de zee in. Over het algemeen wordt dit in de ochtend gedaan. Het trok me wel om in de ochtend de zee in te duiken.

Bij het artikel was een link naar een plonskaartje gevoegd. Diverse naturisten probeerden zich aan te melden, maar het plonskaartje was niet geschikt om een naakt zwemmaatje te zoeken. De dippers waren zwembroekgebruikers. De link werd door de NFN verwijderd. Het dippen is toen bij mij naar het achterhoofd verhuisd.

In een mooie weekend in oktober was ik op het naaktstrand van Westduinpark. Na het zwemmen in de zee kwam het dippen weer naar voren en ben ik opnieuw gaan zoeken. Via Facebook kwam ik in contact met iemand die in de omgeving in groep zit die regelmatig gaan dippen. Dit was echter geen naturistenclubje.

We raakten verder in gesprek en er was wat uitleg over waar en hoe laat er gedipt werd. Ik wilde het toch proberen, dus besloot ik om me aan te melden. Tussen neus en lippen door werd er nog een bericht gestuurd, dat men naakt het water inging. In ieder geval de meesten.

Het kon zijn, dat er iemand bij zou komen die wel in zwemkleding ging dippen. Toch dippen zonder zwemkleding, het werd weer een stuk aantrekkelijker.

 

Samen dippen

Via een groepsapp worden de afspraken gemaakt. Mijn nummer werd toegevoegd. Ik stelde nog een paar vragen daar en die werden heel snel beantwoord. Ik stelde voor om op donderdag te gaan dippen. Een tweetal wilden hierbij aanhaken. De eerste dip was vastgelegd. 

De bewuste donderdag goot het enorm, dus een van de twee haakte af. Op weg naar de dipplek hield echter de regen op. Ik ging naar de afgesproken plek en wachtte daar op het
dipmaatje. Samen liepen we de trap af naar het strand. 

In het donker is zo’n trap toch nog best een uitdaging. Ook een bijzondere ervaring om in het donker het strand zo op te gaan. Bij de branding ontdeden we ons van de kleding en het
dippen kon beginnen.

Behoorlijk koud, maar ook fijn

Het was een enorm fijne ervaring! Ja het water was behoorlijk koud (de buitentemperatuur lag op 13 graden, het water was ongeveer 15 graden.), maar dit gaf een boost. We bleven een tijdje drijven op de golven en gingen ons daarna afdrogen. Vervolgens gingen we beiden weer ons eigenweegs. 

Het dippen was een succes en gaat zeker vaker gebeuren. Kijken hoelang het vol te houden is. Niet zozeer hoelang in de zee, maar of we de winter door gaan komen!

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreëren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu