Een succesvolle Open Dag - Natuurlijk! NFN

Een succesvolle Open Dag

Blogger Jerom ging tijdens de Open Dag Naaktrecreatie en pad

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
10 juni 2021

Op 6 juni organiseerde NFN Open & Bloot weer de Open Dag Naaktrecreatie. Een jaarlijks terugkerend festijn, waarbij diverse naturistenverenigingen hun deuren openden voor gasten. Dit uiteraard in de hoop weer nieuwe leden aan te kunnen trekken. Vorig jaar werd deze dag, in verband met de coronamaatregelen, digitaal gehouden. Dit jaar was er gelukkig weer meer mogelijk en gingen sommige deuren open! 

Een zonnige Open Dag op camping De Vrije Vogels

Naturistencamping De Vrije Vogels is dit jaar derde geworden in de categorie ‘Beste verenigsterrein’ tijdens de Blootkompas! Awards. Ook hebben ze het Prettig Bloot-label. Tijdens de Open Dag was de camping te bezoeken en werden er oliebollen gebakken voor de leden en gasten. Voor de jeugd was er een programma verspreid over de hele dag. Er was een luchtkussen, er konden broodjes worden gebakken, diverse spellen werden gespeeld en in het zwembad was er een hoop fun. In de middag stond er ook een snackkar voor een warme versnapering. Het weer werkte in Midwoud in ieder geval enorm mee! Daar waar de zaterdag grijs en nat was, was de zondag voorzien van een strakke blauwe lucht en prima temperaturen. De wind maakte het wat koeler, maar het was een prima dag.

Oude bekenden tegenkomen en bijpraten

In de afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen ontmoeten tijdens vakanties. Met sommigen is er nog steeds contact buiten de vakanties om! Tijdens de eerste vakantie hebben we een gezin leren kennen op Natukreek, waarmee we nog steeds via social media contact hebben. Op La Petite Brenne hebben we ook diverse gezinnen leren kennen die we nog steeds spreken. Een toevalstreffer is, dat beide gezinnen samen op camping De Vrije Vogels een vaste plaats hebben. Een mooie gelegenheid om hen weer te treffen op deze Open Dag! We waren dan ook erg blij dat De Vrije Vogels de poort ook voor gasten opengooide. Samen met een paar gezinsleden zijn we afgereisd naar Midwoud.

Vernieuwingen op locatie

Op de camping heeft men hard gewerkt aan een aantal vernieuwingen. De sauna is tijdens de Open Dag officieel in bedrijf gesteld! Het was goed druk en alles werd in goede banen geleid i.v.m. de coronamaatregelen. Helaas heb ik zelf geen gebruik gemaakt van de sauna, maar tijdens een volgend bezoek ga ik die zeker proberen. Ook is er hard gewerkt aan een nieuw onderkomen voor de jeugd. Dat ziet er echt top uit en is van alle hedendaagse gemakken voorzien. Fijn dat er aan de jeugd veel aandacht wordt besteed. De jeugd heeft immers de toekomst! Komend najaar gaat men verder werken aan het onderkomen, zodat volgend seizoen de officiële opening gehouden kan worden. 

"Een opkomst van circa 80 gasten is toch zeker een succesvolle dag te noemen!"
Jerom
Blogger Natuurlijk! NFN

Verhalen over vroeger

We kregen een rondleiding over het terrein en zo heb ik met diverse mensen kunnen spreken. Er werden vooral veel oude verhalen opgehaald van onze eerste reis naar Natukreek. Bij de andere vrienden heb ik heerlijk de rest van de dag kunnen doorbrengen. Deze locatie is echt een prettige plek om bloot te zijn.

Een succesvolle Open Dag

Voordat we de reis naar huis maakten, sprak ik nog twee gastvrouwen over deze Open Dag: een opkomst van circa 80 gasten is toch zeker een succesvolle dag te noemen! Er zijn zelfs nog een aantal mensen blijven hangen aan de vereniging. Ook is de wachtlijst voor een vaste plaats weer aangevuld. Als dit succes op alle terreinen het geval is geweest, dan kunnen we ook deze Open Dag Naaktrecreatie een succes te noemen. Hopelijk kunnen volgend jaar alle deuren en poorten open, zonder de beperkingen van corona.

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben bijna 50 jaar en werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreëren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu