Blog: praten over naaktrecreatie - Natuurlijk! NFN

Praten over naaktrecreatie

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
10 oktober 2022

NFN promoot naaktrecreatie met een heel team op heel veel manieren. Fijn dat dit gedaan wordt, zeker omdat er in mijn omgeving er nog steeds een taboe heerst op naaktrecreatie.

Tweeëntwintig jaar geleden gingen mijn partner en ik voor het eerst naar een naturistencamping. In Duitsland bezochten we eerst een textielcamping. Het weer was daar zo slecht, dat we als snel weer richting Nederland vertrokken. Het werd toch nog mooi weer en we kozen ervoor om in Nederland te blijven. We trokken de stoute schoenen aan en we ontdekten Natukreek (sinds 2018 niet meer bloot, toen nog wel). Daar ontdekten we naaktrecreatie voor het eerst. Het naakte leven beviel daar enorm goed. De mensen waren er vriendelijk, de camping was erg leuk en we genoten volop. Vooral het gemak om zonder kleding naar de douche te lopen beviel ons goed. Heerlijk praktisch!

We besloten het jaar daarna nog een keertje op vakantie te gaan naar een naturistencamping. We hebben uiteindelijk een rondje gemaakt langs vijf campings in Frankrijk. We waren verkocht en gaan sinds die tijd dan ook alleen nog maar naar naturistencampings.

In de eerste jaren dat wij bloot kampeerden praatten we er zelf ook niet over. We spraken eigenlijk met niemand over welke we campings bezocht hadden. Op vakantie waren de berichten dan ook bedekt, zodat niemand kon achterhalen waar we ons bevonden. Mondjesmaat kreeg familie wel te horen waar we verbleven, maar verder niet.

Toen één van onze vakantievrienden iets op mijn Facebookpagina schreef, waaruit opgemaakt kon worden op welke camping we waren, schrok ik een beetje. In eerste instantie dacht ik: wat zal men nu denken? Kort daarna besloten we om er geen geheim meer van te maken. Gelukkig waren de meeste reacties positief. Een enkeling vond het maar niets. Dat mag ook en daar hebben we respect voor. Niet iedereen heeft dezelfde mening. Gelukkig ook maar, anders zou het op de naaktstranden en naturistencampings veel te druk worden.

Inmiddels zijn we open over onze levenswijze. Hiermee proberen we naaktrecreatie bespreekbaar te maken en vooroordelen te doorbreken. Hopelijk komt er een tijd, dat iedereen er met respect op reageert. Tot die tijd is aangebroken, blijven wij open vertellen over onze favoriete vrijetijdsbesteding! 

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreëren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu