Blog: nazomeren - Natuurlijk! NFN

Nazomeren

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
7 november 2022

De zomer van 2022 was er weer eentje met behoorlijk hoge temperaturen. Tijdens onze gezinsvakantie in Frankrijk hebben we heerlijk van de warmte genoten. Er  waren maar weinig dagen waar kleding echt nodig was. Dat is iets waar ik zelf erg van kan genieten. Ook in Nederland was het heerlijk weer.

Nazomer
In het tweede weekend van oktober ging de temperatuur iets omhoog en de zon kwam zelfs tevoorschijn. De voorspellingen waren van dien aard, dat het wel eens het laatste echte mooie weekend kon worden. Toch een beetje nazomerweer.

Vrijdagmiddag
Om een beetje van het mooie weer te kunnen genieten, ging ik op vrijdag naar het Westduinpark in Den Haag om een stuk te wandelen. Het Westduinpark is een natuurgebied tussen de bebouwing van de stad en de kustlijn en er is een naaktstrand.

Ik ging bij strandopgang 9 het strand op en wandelde richting strandopgang 7 of 8. Het was zeker niet druk. Er dreven een paar wolken over en er stond een beetje wind. Een hele enkeling waagde zich in de zee. Dit zag er wel aantrekkelijk uit, en ik vroeg me af of het niet erg koud zou zijn. Een dame die wel de zee in was gegaan, kwam teruglopen. Aan haar vroeg ik hoe de temperatuur was. Ze gaf aan, dat het nog best wel mee viel, maar dat er wel veel stroming was. Ik trok de stoute schoenen uit en deed m’n kleding in m’n rugzak. Ik wilde niet dat die door de wind er vandoor gingen. Een duik in de zee viel inderdaad best mee, sterker nog het was best lekker.

 

Zondag
Ik hield het weer in de gaten en de zondag beloofde een nog mooiere dag te worden. In de middag ging ik terug naar het Westduinpark. Volop zon, wat minder wind en een iets hogere temperatuur. Bij strandopgang 8 ging ik het strand op. Het was aanmerkelijk drukker dan de vrijdag. Veel mensen liepen warm gekleed over het strand langs de vloedlijn. Vandaag waren er iets meer mensen die zich in de zee waagden. Ik liep naar de vloedlijn en ik zette mijn tas op het droge zand neer. Ik ontdeed me van mijn kleding en deed die ook nu in de tas. De zon voelde goed! Een plons in de zee voelde nu nog beter aan dan vrijdag. Uit de zee pakte ik m’n spullen op en liep richting duinen. Daar heb ik nog een tijdje genoten van wat extra vitamine D. Er lag nog een handjevol mensen die naakt van de zon genoten. Voor mijn vertrek naar huis heb ik nog een plons genomen.

Net als van het warme zomerweer in Frankrijk, heb ik ook van dit nazomerweekend genoten.

 

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

Hallo mijn naam is Jerom, getrouwd met Nancy en samen zijn we ouders van Lotte en Ivo. We wonen in een buitenwijk van Den Haag. Ik ben werkzaam bij een landelijk opererend bouwbedrijf.

Dat bloot niet bijzonder is, heb ik op jonge leeftijd al geleerd. Tijdens een tripje met school bloot zwemmen en de sauna in met een werkweek waren de eerste stappen naar het naturisme toe. Het naturisme heb ik verder samen met mijn partner ontdekt. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om naakt te recreëren op het strand, in de sauna, het zwembad of met het gezin op onze eigen plek op de camping La Petite Brenne in Frankrijk.

Jerom

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu