Blog: het Natuurlijk! NFN Zwemfeest - Natuurlijk! NFN

Natuurlijk! NFN Zwemfeest

Natuurlijk! NFN blogger Martijn bezocht het Natuurlijk! NFN zwemfeest in De Scheg in Deventer. Lees hier zijn ervaringen!

natuurlijk-NFN-blog-martijn

door MARTIJN
29 oktober 2019

Natuurlijk! NFN Zwemfeest

Eindelijk was het dan zover; zaterdag 19 oktober 2019! Het Natuurlijk! NFN Zwemfeest in De Scheg in Deventer! Een leuk, naturistisch en vooral gezellig zwemfeest, vergelijkbaar met het jaarlijkse evenement in het Tikibad. Ik heb er zin in!

Nog even geduld…

Het is best een eind reizen vanaf mijn woonplaats, dus ik ga vroeg weg. Om vijf uur in de auto om op tijd te zijn. Zeven uur gaan de deuren open, dus dan moet ik er wel zijn. Na onderweg nog wat gegeten te hebben, ben ik om 18:50 uur bij de Scheg. De hal van het zwembad staat dan al helemaal vol met ongeduldige mensen die graag naar binnen willen. We moeten nog even geduld hebben.

Om 19:00 uur gaan de deuren op en langzaam komt de rij in beweging. Op een klein aantal mensen die hun ID niet paraat hadden, loopt de hal snel leeg en de kleedruimte vol. Iedereen krijgt een muntje voor een kastje met het vriendelijke verzoek deze weer in te leveren bij vertrek. Goed geregeld dus. Het kastje is wat aan de kleine kant, kom ik achter. Misschien had ik toch mijn jas in de auto moeten laten liggen. Goed, dat mag de pret niet drukken. Snel ontdoe ik mij van mijn kleding en prop alles in het kastje.

Een warme douche en snel het bad in!

Aangezien ik dit soort dingen niet heel vaak doe (ik ben ook nog nooit bij het festijn in het Tikibad geweest), voelt het wat onwennig. Alsof ik wat vergeten ben. Ik loop dus wat onwennig richting de douches. Als ik de hoek om loopt, zie ik dat er al mensen onder de douche staan en wordt gerust gesteld door het feit dat, mocht ik iets vergeten zijn, al deze mensen hetzelfde vergeten zouden zijn. Prima dus. Een zuchtje van verlichting. Heerlijk.

Even snel onder een lekker warme douche en dan snel het bad in. Het is een mooi bad. Alles wat beloofd is, is aanwezig. Ik zie twee glijbanen, een wildwaterbaan, een stroomversnelling, boven iets wat lijkt op een sauna en een restaurant/café. Ziet er allemaal heel mooi en verzorgd uit. De grootte van het geheel valt me wat tegen. Ik had het, aan de hand van de foto’s die ik gezien heb, groter verwacht. Desalniettemin is het, zoals gezegd, een mooi zwembad waar ik me vanavond best zal vermaken.

Yoga en de Gletsjerslide

Om iets voor acht uur klinkt de mededeling dat er yoga gegeven zal worden in het instructiebad. Het lijkt me leuk om daaraan mee te doen. Als ik het instructiebad gevonden heb, zijn er al dusdanig veel mensen aanwezig, dat ik ervoor kies maar iets anders te gaan doen. Er volgt vast wel een tweede ronde. Na een paar baantjes getrokken te hebben in het wedstrijdbad, besluit ik eens bij de glijbanen te gaan kijken. De kleine glijbaan (kort en recht naar beneden) wordt dan al gebruikt voor een spel; wie het snelst naar beneden komt en het bordje met de baddiepte aanraakt. Leuk, maar niet nu. Ik zoek de Gletsjerslide maar op. Die ziet er leuk uit. En inderdaad leuk om te doen.

Chi Chi Wa

Zo hou ik mezelf lekker bezig. Ik hoor dat er nog iets gedaan wordt in het instructiebad, maar vermaak me op dat moment prima met andere dingen. Al met al geniet ik van de avond en het zwembad. Ergens tussendoor worden we nog getrakteerd op een danswedstrijd voor de jeugd. Onder de bezielende leiding van een vocaal zeer aanwezige animator worden verschillende dansen uitgevoerd. Vooral de “Chi Chi Wa” is een grote hit.

“Aangezien het toch wel weer een heel stuk rijden is naar huis, besluit ik om kwart over tien richting de kleedruimte te gaan. Op het moment dat ik dat wil gaan doen, hoor ik dat er een luchtbeddenrace georganiseerd wordt in het wedstrijdbad. Zal dus voor een volgende keer zijn. Nu is het echt tijd te vertrekken.”

Zoveel eensgezinde mensen

Het was een heel leuke avond, maar ik denk dat het voor mij achteraf niet de moeite van de lange reis waard was. Ik miste toch een beetje het feestgevoel, wat ik verwacht had door de manier van aankondigen. Jammer. Daarnaast vond ik het wat koud in het bad (niet in het water, dat was heerlijk). Dat ik alleen was deze avond, verhoogde het plezier zeker niet. Er waren veel mensen, maar allemaal in groepjes wat het lastig maakt om als buitenstaander aansluiting te vinden. Toch maar eens een manier vinden om met mensen in contact te komen waarmee ik dit soort uitstapjes kan maken.

Jammer dat dit soort evenementen zo snel weer afgelopen zijn. Ik zou me zo wel een hele dag kunnen en willen vermaken. Vooral het feit dat je met zoveel eensgezinde mensen samen bent, voelt goed!

 

natuurlijk-NFN-blog-martijn

Ik ben Martijn, vader van drie prachtige kinderen, heel gelukkig getrouwd en ik woon in het noorden van het land. Ik ben ondertussen alweer 43 jaar oud en ben nu ongeveer 8 jaar geïnteresseerd in naakt recreëren. Ik vind het heerlijk om mij af en toe een dagje terug te trekken op één van de mooie nudisten terreinen of naar de sauna te gaan. Daarnaast heb ik vorig jaar meegedaan met de Naked Tour in de Kunsthal (Rotterdam) en ga dit jaar weer. Een geweldige ervaring waar ik jullie graag over vertel! 

Ik was dan ook blij verrast dat ik mee mag doen met het blog van Natuurlijk! NFN en wens jullie veel leesplezier. Tot snel!

 

Martijn

Blogger Natuurlijk! NFN

Menu