Blog: Hokjescultuur - Natuurlijk! NFN

Blog: Hokjescultuur

Hokjes
cultuur

Natuurlijk! NFN blogger Jerome

door JEROM
3 mei 2023

In Nederland, maar vast ook daarbuiten, zijn we altijd bezig om mensen in hokjes te plaatsen. Heeft iemand een geloof, dan wordt hij of zij in dat hokje geplaatst. Het liefste ook nog in het hokje van het betreffende geloof. En iemands geaardheid is evenzeer aanleiding om er direct een labeltje op te plakken. Waarom toch?

Persoonlijk heb ik het niet op deze hokjescultuur. Naar mijn idee zijn we allemaal mens, ongeacht hoe je eruit ziet. Of je nu man/vrouw/x bent, of je wel of niet gelooft, et cetera. We moeten allemaal kunnen leven zoals we zijn. Ieder in zijn unieke verschijning.

Toch zijn we ook zelf bezig om onszelf te profileren en daarmee in een hokje te plaatsen. Ik ben zelf naturist/naaktrecreant en ben daar trots op. Alleen door mezelf ook zo te noemen, plaats ik mezelf dus toch ook weer in een hokje. Ook al houd ik daar helemaal niet van.

Als ik dat niet zelf doe, dan zijn er weer mensen die vooroordelen over mij als naaktrecreant hebben…

Respect naar en voor elkaar

Het leven zou een stuk eenvoudiger en mooier zijn, als we niet meer in hokjes denken. Maar juist meer respect hebben naar en voor elkaar. Voor gelovigen, beleid je geloof. Omtrent geaardheid, heb lief wie je lief wilt hebben.

Voor wie zich wil kleden van top tot teen, kleed je zo als jij wilt. Wil je totaal geen kleding aan, dan is dat ook een prima keuze.

Ik kies er in ieder geval voor om me met mooi weer niet te kleden en te genieten van het naakte bestaan. Mensen om me heen in kleding, welkom! Laten we het gezellig maken.

Menu