Wie gaan er allemaal bloot? - Natuurlijk! NFN

Wie gaan er allemaal bloot?

Bloot ontspannen is gezond en hoeft niet veel te kosten. Lekker een dagje strand, in de achtertuin, naar de sauna of naar een camping of verengingsterrein. In Nederland zijn er zo’n twee miljoen mensen die door bloot te ontspannen zich helemaal senang voelen. Grote kans dat jij zo iemand kent!

Waar gaan mensen bloot?

Kom je die allemaal bij een naturistenvereniging tegen? Nee. Dat zou ook echt niet passen. Wel ontmoet je op terreinen en campings mensen die van het (blote) kampeerleven houden. Sommige  Nederlandse bloteriken kom je alleen in het buitenland tegen. Op de stranden of campings in Frankrijk of Kroatië bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat het eigen huis en tuin is een van de populairste blootbestemmingen is?

Maar wie zijn die mensen dan?

Is het je bakker, de boekhouder, de accountmanager, de elektricien, de ondernemer of die binnenhuisarchitect? Het kan allemaal. Voor de eerste editie van Bloot! kwam RTL-presentator en acteur Koert-Jan de Bruijn ‘uit de kast‘ als bloterik. Hij kampeert al jaren zomers in z’n blootje en hij vond dat het tijd werd om dat aan de hele wereld te vertellen. Dat is best moedig, omdat wij ook weten dat heel veel bloteriken dat (nog) niet aandurven.

Taboe op bloot?

Vertel jij het dat jij je tijd graag zonder kleren doorbrengt? Of ben je daarin toch nog wat terughoudend? Om even een vergelijking te maken: vijftig jaar geleden was het een ‘schande’ als je vertelde dat je een dagje naar de sauna ging. Tegenwoordig zeg je dat gewoon Open en Bloot op Facebook. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden. Wij denken dat het over tien of twintig jaar het maatschappelijk geaccepteerd is om te vertellen dat je naar het naaktstrand of een naturistencamping gaat.

Laat zien dat je bloot gaat!

Twee miljoen BN’ers (Blote Nederlanders) dus, waarvan de meerderheid nog uit de kast moet komen. Durf jij het aan? Doe je met ons mee? Om te beginnen kun je onze Facebook site liken. En in onze webshop kun je autostickers aanschaffen, die ook prima op je caravan, voordeur of laptop passen. Wie weet leidt dat tot interessante, leuke en verrassende gesprekken of anekdotes. Die horen we overigens graag van je!

Bloteriken zijn gewone mensen

Zo ziet iedereen dat mensen zoals jij en wij (en al die andere BN’ers) gewone mensen zijn. Wij heten iedereen welkom in de blote wereld: jong en oud, arm of rijk, dik of dun en groot of klein. We zijn mensen waarvoor respect voor elkaar, de natuur en een gemoedelijke sfeer centraal staat. En dat delen we graag!

Menu