Over Natuurlijk! NFN - Natuurlijk! NFN

Over Natuurlijk! NFN

Wij kennen heel veel redenen om de blote wereld in te stappen. Wij ruimen onze eigen rommel op, maken niet onnodig veel lawaai en hebben respect voor de natuur. Ook is de afstand onderling veel kleiner. We zijn immers allemaal even kwetsbaar. Je mag doen en laten wat je wilt, zolang je er anderen maar niet mee lastigvalt. En in je blootje voel je de natuur tot diep onder je huid. Natuurlijk! NFN staat voor alles wat met naturisme als levensstijl te maken heeft.

Vertrouwde waarden van het naturisme

Respect voor jezelf, voor elkaar en voor de natuur zijn de vertrouwde waarden waarop Natuurlijk! NFN is gebaseerd. Met ruimte en aandacht voor alle facetten die er te vinden zijn, want de ene bloterik is de andere niet. Ieder heeft zijn eigen wensen. Waar de een het liefst zo vaak en zo veel mogelijk zonder kleren wil zijn, wil de ander dat alleen op een camping in Zuid-Frankrijk.

Waar de een reikhalzend uitkijkt naar het moment dat hij bij de koffie kan bijpraten met blote gelijkgestemden, ziet de ander het liefst zo min mogelijk andere bloterds om zich heen. NFN is er voor al deze mensen. We zien de verschillen in behoeftes en interesses en willen daar zo goed mogelijk op in spelen.

De twee merken van NFN

NFN heeft op basis van uitgebreid onderzoek ervoor gekozen om met twee verschillende merken te werken. Hiermee doen we op een onderscheidende manier recht aan de verscheidenheid in wensen die mensen kunnen hebben. Zo is Natuurlijk! NFN er voor wie bloot méér is dan een recreatievorm. Dit zijn de mensen voor wie bloot grotendeels als een manier van leven voelt. Het gevoel van vrijheid, respect en saamhorigheid zijn voor deze groep misschien wel de belangrijkste waarden.

BlootGewoon! is er voor mensen die kleding vooral uitlaten om te ontspannen, om even uit de hectiek van het gewone leven te kunnen stappen. Veel van hen zien bloot als een recreatieve ontspanningsvorm die toevallig ook nog eens heel erg praktisch is. Veel van de naturistische waarden horen weliswaar ook bij hen, maar anders dan voor de aanhangers van Natuurlijk! NFN is het voor hen meer een vorm van vrijetijdsbesteding dan een levensstijl.

Het is een verschil tussen de beweegredenen van twee groepen, die als overeenkomst hebben dat ze zich beiden lekker voelen in hun blootje.

UIT!-4 2018 Uitgelicht-b

Bloot voor elke dag

Respect voor jezelf, voor elkaar en voor de natuur. Herkenbaar? Het zijn de waarden waarop Natuurlijk! NFN is gebaseerd. En is bloot ook voor jou een weloverwogen keuze? Misschien zelfs een manier van leven? Dat snappen we helemaal! Wij kunnen ons geen andere manier voorstellen. Of we nou zwemmen, zonnen, op vakantie gaan of gewoon even een lekker momentje thuis hebben.

Samen staan we sterk

Het is de natuurlijke vrijheid die je ervaart. En het ongedwongene. Maar ook de binding die je krijgt met de mensen die je tegenkomt. Mensen van alle rangen en standen. Dat gevoel zou je ook graag hebben als je in de ‘normale’ wereld rondloopt. Dat spreekt alleen niet altijd voor zich. Aan jou ligt dat niet. We leven samen in één wereld. En daar passen we heel goed op. Jij snapt dat.

Heb je een leuk idee?

Bij Natuurlijk! NFN dragen we de waarden van het naturisme een warm hart toe. En we organiseren regelmatig leuke activiteiten. Soms voor grote groepen. Soms voor een select gezelschap. En we bezoeken zo nu en dan ook een vereniging. Of we gaan naar een bloot zwem-uurtje. Het is immers veel leuker om samen dingen te doen. Heb jij een leuk idee? Wat zullen we eens gaan doen?

Ons tijdschrift UIT!

In ons tijdschrift UIT! lees je alles over wat ons bezighoudt. Natuurlijk houden we je op de hoogte van nieuws uit de blote wereld, maar we hebben ook tips voor een leuke vakantie of voor je gezondheid. En we vertellen je over onze activiteiten. En wat dacht je van interviews? Er is altijd veel te zien, te lezen en te beleven met Natuurlijk! NFN.

Onderdeel van NFN Open & Bloot

Bij Natuurlijk! NFN hebben we respect voor de keuzes die mensen maken. Of ze nou bloot gaan of niet. Hiermee dragen we bij aan een Nederland waarin bloot maatschappelijk nog beter geaccepteerd is. Natuurlijk! NFN is onderdeel van NFN Open & Bloot. Dat is de bekende belangenbehartiger, kenniscentrum, ledenorganisatie en initiatiefnemer voor naaktrecreatie in Nederland.

 

Help mee en draag bij aan Natuurlijk! NFN

✔ Met jouw lidmaatschap help je mee om al die prachtige blootlocaties in Nederland te laten voortbestaan en uit te breiden.

✔ Samen met jou bouwen we aan veiligheid, vrijheid, respect en aan een wereld waarin iedereen zijn eigen keuzes kan maken.

✔ Je draagt bij aan de promotie, acceptatie en de imagoverbetering van bloot in Nederland.

✔ Je krijgt 4x per jaar onze magazines BlootGewoon! of UIT! thuisgestuurd.

✔ Met onze jaarkaart heb je toegang tot alle blootlocaties; waar dan ook ter wereld!

✔ Om het blote leven nog leuker te maken organiseren wij vaak evenementen en activiteiten.

✔ Kortingen en voordelen bij een groot aantal campings, sauna’s, vakantielocaties en verenigingsterreinen.

✔ In onze webshop vind je allerlei leuke artikelen waar je als lid extra korting op krijgt.

 

Je bent lid voor maar € 30,20 per jaar! Dat is nog geen € 2,50 per maand!

Het lidmaatschap wordt tot wederopzegging automatisch verlengd. Voor jongeren tot 25 jaar is het lidmaatschap helemaal gratis! Bekijk hier de voorwaarden van het lidmaatschap. 

Menu