Naakt Tuinieren Dag 2020 - Natuurlijk! NFN

Naakt Tuinieren Dag 2020

World Naked Gardening Day

De eerste zaterdag van mei staat in het teken van de Naakt Tuinieren Dag. Op World Naked Gardening Day wordt iedereen aangemoedigd om een aandeel op te pakken in het onderhouden van het groen op deze wereld. Het is een leuke manier om iets goed te doen voor het milieu. En het herinnert ons eraan dat wij ook zelf onderdeel uitmaken van die natuur, aldus de initiatiefnemers uit Amerika.

Tuinieren bij een vereniging

Iedereen denkt bij bloot logischerwijs eerst aan zwemmen, de sauna of aan zonnebaden. Maar er zijn ook naturisten die graag bloot tuinieren. Wie dit vaker wil doen, kan zich aansluiten bij een naturistenvereniging met een eigen terrein. Daar zijn vrijwilligers altijd meer dan welkom om te helpen tuinieren. En je vindt er gelijkgestemden, koffie en gezelligheid! Kijk bij de informatie over verenigingen om een mooi terrein in jouw buurt te vinden.

Blijf je liever in je eigen tuin?

Steek je liever in je eigen tuin je groene vingers uit de mouwen? In de tuinkalenders van mei staan genoeg klussen. Bemest je gazon, snoei de groenblijvende hagen of zaai wat verse papaver, vlijtige liesjes en leeuwenbekjes. Heb je een balkon? Dan kun jij je bloembakken of hanging baskets bijwerken. Of wat dacht je van een moestuinbak vol geurige kruiden of plukfruit? Houd er als je naakt gaat tuinieren wel rekening mee dat de buren daar geen last vast hebben. Niet iedereen is immers even enthousiast over deze dag – of over bloot zijn in de tuin in het algemeen.

Over de Naakt Tuinieren Dag

De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd door de Amerikaanse naturistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC). De Naakt Tuinieren Dag werd gesponsord door de American Association for Nude Recreation (AANR) en is daar gekoppeld aan de landelijke naturistenbeweging. De oprichters willen dat deze dag beleefd wordt als ‘luchtig’ en van politiek verstoken. De dag wordt gehouden omdat tuinactiviteiten zoals onkruid wieden, planten en snoeien volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. In een AANR-persbericht, gepubliceerd tijdens de zesde jaarlijkse World Naked Gardening Day, werd het naakt tuinieren beschreven als een gezonde praktijk die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

2 mei 2020 - Naakt tuinieren dag

Stuur jouw foto in!

Ga jij op Naakt Tuinieren Dag op 2 mei aanstaande ook planten, snoeien of onkruid wieden? En wil je dat laten weten? Dan is er een hashtag op Twitter waarop je dat kunt laten zien, namelijk: #WNGD. De leukste foto zullen we gebruiken bij een van onze artikelen. Mail ze naar info@natuurlijknfn.nl!

https://www.natuurlijknfn.nl/verenigingen/

Menu